Eczacıbaşı Dynavit, Avrupa Macerasına Başlıyor

HomeHaberSultanlar Ligi

Eczacıbaşı Dynavit, Avrupa Macerasına Başlıyor

Eczacıbaşı Dynavit'in Avrupa voleybol sahnesindeki zaferlerini ve uluslararası başarılarını keşfedin. Eczacıbaşı'nın CEV Şampiyonlar Ligi'nde ve diğer önemli organizasyonlarda kazandığı şampiyonlukları ve öncü rolünü öğrenin.

Arina Fedorovtseva: Ailesinden Gelen Sporcu Ruhu ve Voleyboldaki Hedefleri
CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu Ön İzleme
CEV Şampiyonlar Ligi B Grubu Ön İzleme

Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi’nin yeni sezonunda 9 yıl süren şampiyonluk hasretine son vermek için mücadele edecek.

Türk voleybolunun önde gelen kulüplerinden Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Ligi 2023-2024 sezonunun 4. tur B Grubu’nda boy gösterecek. İlk maçlarına yarın İstanbul’da Macaristan temsilcisi Vasas Obuda karşısında çıkacak olan turuncu-beyazlılar, grubun diğer takımları olan Bulgaristan’dan Maritza ve İtalya’dan Savino Del Bene ile karşılaşacaklar.

Türk Voleyboluna İlk Avrupa Kupasını Getiren Ekip Eczacıbaşı

Türk voleyboluna ilk Avrupa kupasını kazandıran takım, Eczacıbaşı Kadın Takımı oldu. 1998-1999 sezonunda Bursa’da düzenlenen dörtlü final organizasyonunda, Eczacıbaşı, İtalya’nın Cermagica Reggio Emilia takımını finalde yenerek Türkiye’ye voleybolun ilk Avrupa kupasını getiren ekip oldu. Bu büyük başarının ardından Eczacıbaşı, uluslararası organizasyonlarda 5 şampiyonluk daha kazanarak kupa sayısını altıya çıkardı.

2014-2015 Sezonunda Şampiyonlar Ligi Zaferi

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 2014-2015 sezonunda zafer kazandı. Bu sezon Polonya’nın Szczecin kentinde düzenlenen dörtlü final organizasyonunda Eczacıbaşı, VakıfBank’ı yarı finalde 3-1 yendikten sonra finalde Cannes karşısında da 3-1’lik bir zafer elde ederek kupayı müzesine götürdü.

Dünya Kulüpler Şampiyonasında İki Yıl Üst Üste Zafer

Eczacıbaşı, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda iki yıl üst üste zafer kazandı. İsviçre’de düzenlenen organizasyonda, Eczacıbaşı VitrA adıyla mücadele eden takım, finalde Rus ekibi Dinamo Krasnodar’ı 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. 2016’da Filipinler’de düzenlenen organizasyonda ise İtalya’nın güçlü takımı Casalmaggiore’yi 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

CEV Kupası Zaferleri

Eczacıbaşı Dynavit, uluslararası arenadaki başarısını CEV Kupası ile de taçlandırdı. 2018 ve 2022 yıllarında CEV Kupası’nda zafer elde etti. 2018’de Belarus’un Minchanka takımı ile eşleşen Eczacıbaşı, finalde rakibini deplasmanda 3-1 yenip, İstanbul’daki rövanşı da set vermeden (3-0) kazanarak kupayı kazandı. 2022’de ise finalde Alman ekibi Allianz MTV’yi 3-1’lik skorlarla mağlup ederek şampiyon oldu.

YORUMLAR

YORUMLAR: 0