2023 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası Yarı Finalleri Öncesi Medya Günü Gerçekleşti

HomeMilli TakımlarKadın Milli Takımlar

2023 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası Yarı Finalleri Öncesi Medya Günü Gerçekleşti

2023 Kadınlar CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın yarı finalleri öncesinde düzenlenen medya gününde A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü ve kaptanıyla yapılan röportajları içeren haber. Takımın hedefleri, oyuncuların görüşleri ve turnuva öngörüleri.

Filenin Sultanları, Cumhuriyetin 100. Yılında Avrupa Şampiyonu!
Antalya, VNL’de Devasa Maçlara Ev Sahipliği Yapacak
Filenin Sultanları’nın Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri Maçları TRT Spor’da

2023 Kadınlar CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finallerine doğru medya günü düzenlendi. Yarı finaller öncesinde gerçekleşen bu etkinlikte, A Milli Kadın Voleybol Takımı başantrenörü Daniele Santarelli, takım kaptanı Eda Erdem ve yarı finallere katılan Sırbistan, İtalya ve Hollanda Milli Takımları’nın başantrenörleri ile takım kaptanları katılım sağladı.

Medya gününde yerel ve uluslararası basının da bulunduğu bir ortamda; A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli ve kaptanı Eda Erdem, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başantrenör Daniele Santarelli, “Bu yaz milli takımlar için oldukça yoğun geçiyor, çünkü takvim çok sıkışık. Şu an Avrupa Şampiyonası’nda mücadele ediyoruz ve son dört takım arasında yer alıyoruz. Şimdiye kadar milli takımla yaptıklarımdan memnunum. Yarı finale odaklandık. İtalya gibi güçlü bir takıma karşı yarı final oynayacağız. VNL, benim milli takımla ilk deneyimimdi. Her anı güzel ve özeldi. İyi bir takım olduğumuzu herkese gösterdik. Herkes Türkiye’nin her turnuvada sonuna kadar gidebileceğine inanıyor. Bu sebeple seviye bizim için daha yükseldi. İtalya gibi güçlü bir rakiple karşılaşacağız. Ülkeme karşı oynamak farklı bir deneyim olacak ama bu bir spor ve bunlar sporda karşılaşılan durumlar” dedi.

Kaptan Eda Erdem ise şunları söyledi: “Her Avrupa Şampiyonası bizim için önemlidir. Burada olmak, Türk Milli Takımı’nı temsil etmek büyük bir onur. 2019 yılı bizim için güzel bir yıldı, şampiyonluğa çok yaklaştık. Her turnuvanın kendine özgü bir hikayesi vardır, bu yıl da güçlü bir takımız ve favorilerden biriyiz. Bu yaz bizim için iyi geçiyor, eğer başarılı olursak Avrupa Şampiyonası’nda bir kez daha bu fırsatı yakalamak istiyoruz ama güçlü rakiplerimiz var, İtalya da bunlardan biri. Harika bir turnuva geçiriyorlar. Bu kısım gerçekten zor olacak. Kupayı almak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ancak bu zor olacağının farkındayız. Takım olarak odaklandık, burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda oynamak her zaman keyiflidir, ülkemizde herkes bizi destekliyor. Ülkemiz için özellikle şu dönemde büyük bir anlam taşıyor. Bunun farkındayız ve gururluyuz.

Çok iyi bir takımız, harika oyuncularımız var. Birbirimizi seviyoruz, saygı duyuyoruz. Daha iyi voleybol oynamak ve kendimizi geliştirmek istiyoruz. Türk voleybolunu Avrupa ve dünya sahnelerinde daha iyi bir yere taşımak ve herkese gücümüzü göstermek istiyoruz. Bu yıl özellikle özel bir yıl, güçlü oyunculardan biri olan Melissa Vargas’ın ekibe katılmasıyla daha da özel hale geldi. Sahada güzel bir oyun sergiliyoruz, skordan ziyade keyif almak ve kendimizi geliştirmek ön planda. Bu sevinci yaşamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Medya gününün ardından, A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Ebrar Karakurt, Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) canlı yayınına katıldı.

YORUMLAR

YORUMLAR: 0