TVF 6. Olağan Genel Kurulu’nda Mehmet Akif Üstündağ Yeniden Başkanlığa Seçildi

HomeMagazin

TVF 6. Olağan Genel Kurulu’nda Mehmet Akif Üstündağ Yeniden Başkanlığa Seçildi

Mehmet Akif Üstündağ, TVF 6. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa seçildi. Üstündağ, Türk voleybolunu daha da ileriye taşıyacak projelerle üçüncü dönemine başlıyor. 2026 Avrupa Voleybol Şampiyonası Türkiye'de düzenlenecek.

Türk Voleybol Camiası, Milli Takım Sezonuna Merhaba Gecesi’nde Buluştu
Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi’nde Grubunu Lider Tamamlayarak Dörtlü Finale Yükseldi
Mehmet Akif Üstündağ: “Hedefimiz Olimpiyatta Kürsüye Çıkmak!”

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) 6. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Mehmet Akif Üstündağ, kullanılan oyların çoğunluğunu alarak üçüncü kez başkan seçildi. Üstündağ, Türk voleybolunu daha ileriye taşıyacak projelerle görevine devam etmeye hazırlanıyor.

Genel Kurulda Büyük Yarış

TVF 6. Olağan Genel Kurulu, Ankara Crowne Plaza’da yapıldı. Genel kurulda başkanlık için mevcut başkan Mehmet Akif Üstündağ ve Gökhan Dinçer yarıştı. Kullanılan 218 oyun 121’ini alarak Üstündağ yeniden başkan seçildi. Rakibi Gökhan Dinçer ise 95 oy aldı ve 2 oy geçersiz sayıldı. Bu seçim, Üstündağ’ın 2016’dan bu yana kazandığı üçüncü başkanlık seçimi oldu.

Mehmet Akif Üstündağ: “Başarılarımız Kulüplerimizin Eseridir”

Seçimi kazandıktan sonra konuşma yapan Mehmet Akif Üstündağ, Türk voleybolunun elde ettiği başarıların arkasındaki en büyük gücün kulüpler olduğunu vurguladı. Üstündağ, “Kulüplerimiz olmazsa federasyonun hiçbir anlamı olmaz. Başarılarımızı ilmek ilmek ördük ve daha büyük hedeflere yürüyoruz. Kulüplerimize olan desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz.” dedi.

Üstündağ, Türk voleyboluna önemli bir müjde vererek, 2026 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın Türkiye’de düzenleneceğini açıkladı. Bu şampiyonanın Türk voleybolunun uluslararası arenadaki prestijini daha da artıracağını belirten Üstündağ, “Bu turnuva ülkemize çok büyük bir voleybol şöleni sunacak.” dedi.

Yeni Yönetim Kurulu Açıklandı

Mehmet Akif Üstündağ’ın liderliğindeki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Alper Sedat Aslandaş, Ersin Yılmaz, Mustafa Alpaslan, İlker Dinçay, Altuğ Erim, Zeynep Aydınlar Eröğüt, Abdurrahim Yıldız, Simge Gündüz, Hasan Semih Oktay ve Bahar Mert. Yeni yönetim, Türk voleybolunu daha ileriye taşımak için çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacak.

Üstündağ, seçim sonrası yaptığı konuşmada, Türk voleybolunun elde ettiği başarıların süreceğini belirterek, “Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Olimpiyat hedeflerimiz doğrultusunda 7/24 çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Ayrıca, kendisine oy veren tüm delegelere teşekkür eden Üstündağ, Türk voleybolunun daha büyük başarılarla dünya sahnesinde yer alacağını vurguladı.

Gökhan Dinçer’e Tebrik

Seçim yarışında yer alan Gökhan Dinçer’i de kutlayan Üstündağ, “Güzel bir yarış oldu. Gökhan Dinçer’i gönülden kutluyorum. Türk voleybolunun daha güzel yerlere gelmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

YORUMLAR: 0