Hollanda, U21 Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası’nda 15 Yıl Sonra Altın Madalya Kazandı

HomePlaj, Kar ve Masa VoleyboluPlaj Voleybolu

Hollanda, U21 Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası’nda 15 Yıl Sonra Altın Madalya Kazandı

Hollanda, U21 Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'nda Desy Poiesz & Brecht Piersma'nın altın madalya kazanmasıyla büyük bir zafer elde etti.

2023 BVA Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası Heyecanı, Balıkesir’de Başlıyor
11 Voleybol Güçlendirme Destekli Kadın Takımının Olimpiyat Hayali
U21 Kadın Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası’na Galibiyetle Başladı

2008’de Marleen van Iersel & Danielle Remmers ikilisinin şampiyonluğuyla sona eren U21 Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası‘nda Hollanda, Desy Poiesz & Brecht Piersma’nın altın madalya kazanmasıyla büyük bir zafer elde etti.

Finalde Leona Kernen & Annique Niederhauser çiftini 2-0 (21-14, 21-16) mağlup ederek Hollanda’ya zaferi getiren Poiesz & Piersma ikilisi, turnuvada zorlu bir haftayı geride bırakarak altın madalya sevinci yaşadı.

Zorlu Bir Haftada Zaferin Tatlı Anı

Turnuva boyunca hastalanan iki sporcu, zorlu bir haftanın ardından zaferin tadını çıkardı. Piersma, “Bu hafta biraz zorlandık çünkü ikimiz de hasta olduk, bu yüzden burada olduğumuz ve oynadığımız için çok mutluyum. Buradaki insanlar ve yer inanılmaz. Çok naziklerdi ve böyle mükemmel bir organizasyona sahip bir yerde daha önce bulunmamıştım.” dedi.

Altın madalyanın ardından konuşan Poiesz, Uzun bir süre çalışmanın sonrasında şu an kazandığımızı bilmek, burada elde ettiğimiz başarıyla gurur duyuyorum. Hollandalı öncülerimizle aynı seviyede değiliz, ama üzerine çalışıyoruz. Bu, daha güzel bir geleceğe doğru atılmış ilk adım.” ifadelerini kullandı.

Polonya, Bronz Madalyayla Sevinç Yaşadı

Polonya çifti Malgorzata Ciezkowska & Urszula Lunio, Çin’e karşı bronz madalya mücadelesinde üstün bir performans sergileyerek üçüncülük elde etti. Bu, Polonya’nın 2008’de Brighton, İngiltere’de Monika Brzostek/Karolina Sowala ikilisiyle kazandığı altın madalyanın ardından elde ettiği ikinci bronz madalya oldu.

Voleybolseverler, Hollanda’nın bu uzun bekleyişin ardından elde ettiği zaferi heyecanla kutluyor.

YORUMLAR

YORUMLAR: 0