Osmany Juantorena’nın Gösterisi: Modena, Kazanma Serisine Geri Döndü!

HomeDünyaAvrupa Ligleri

Osmany Juantorena’nın Gösterisi: Modena, Kazanma Serisine Geri Döndü!

Kübalı doğumlu İtalyan yıldız Osmany Juantorena'nın liderliğinde Valsa Group Modena, sezon başından beri ilk kez üç puanlı bir galibiyet elde etti.

İtalya, Kar Voleybolunda Şampiyonlarını Taçlandırdı
Türkiye, Arlington’da Beşinci VNL Yarı Finaline Çıkmak İçin Büyük Bir Başarı Elde Etti
Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonası’nda Namağlup Yarı Finalde

Voleybolseverleri heyecanlandıran İtalya SuperLega Credem Banca’da beşinci hafta maçları tamamlandı. Kübalı doğumlu İtalyan yıldız Osmany Juantorena’nın liderliğinde Valsa Group Modena, sezon başından beri ilk kez üç puanlı bir galibiyet elde etti. Çarşamba günkü diğer dört beşinci hafta maçında da sürprizler yaşanmadı ve favoriler Itas Trentino Trento, Sir Susa Vim Perugia, Gas Sales Bluenergy Piacenza ve Cucine Lube Civitanova da üç puanı kaptı.

Sezona iki 3-2’lik galibiyetle başlayan Valsa Group Modena, ardından iki maç kaybetti. Ancak evinde Pallavolo Padova Padua karşısında oynadığı ve 3-1 (23-25, 25-18, 27-25, 25-11) kazandığı maçla tekrar galibiyet yoluna döndü. Bu sonuçla Modena, 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 7 puanla şu anda lig tablosunda altıncı sıraya yerleşti. 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 4 puanla Padova ise dokuzuncu sırada.

Osmany Juantorena, %72’lik hücum başarısı ve 3 ace ile 21 sayı üreterek Maçın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi. Valsa Group’un diğer smaçörü Tommaso Rinaldi ve Belaruslu smaçör Uladzislau Davyskiba da 3 ace ve 2 blokla sırasıyla 20 ve 15 sayı ürettiler. Alman orta oyuncu Anton Brehme 10 sayıyla çift haneli skora ulaşırken, takımın orta oyuncusu Giovanni Sanguinetti ise %100’lük hücum başarısıyla 9 sayı ekledi. Padova’nın en skorer oyuncusu 16 sayı ile Davide Gardini oldu.

Anton Brehme, maç sonrası yaptığı açıklamada “Bu maçtan memnunum. Takımın gücüne borçlu olduğumuz zorlu ve önemli bir zaferdi. PalaPanini benim için yeni bir ortam ve burada oynamak özel bir duygu. Maç sırasında serviste ve blokta süreklilik bulmayı başardım” dedi.

Padova’nın smaçörü Luca Porro ise “Üçüncü sette önde olmamıza rağmen büyük bir fırsatı harcadık. Modena, servis atmaya başladı ve resepsiyonumuzu zorladı. Dördüncü seti hariç tutarsak, bu akşamki performanstan hâlâ memnunum” şeklinde konuştu.

Trentino, İtalyan SuperLega’sında Zirveyi Koruyor

Şampiyonlar Itas Trentino ise SuperLega sezonunun beşinci zaferini, Allianz Milan deplasmanında oynanan ve 3-1 (25-22, 21-25, 25-19, 25-16) biten maçla elde etti. Trentino, 5 galibiyet ve 13 puanla liderliğini sürdürüyor. Allianz ise 1 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 4 puanla onuncu sırada yer alıyor.

Alessandro Michieletto’nun 20 sayılık performansıyla öne çıkan Trentino’nun diğer smaçörleri Daniele Lavia ve Lüksemburglu pasör çaprazı Kamil Rychlicki de sırasıyla 18’şer sayıyla katkı sağladılar. Allianz adına ise Japon smaçör Yuki Ishikawa ve genç Belçikalı pasör çaprazı Ferre Reggers 16’şar sayı üretirken, Bulgar yıldız Matey Kaziyski ise eski takımına karşı 10 sayı elde etti.

Sir Susa Vim Perugia, Gioella Prisma Taranto’yu 3-1 Mağlup Etti

Ayrıca 13 puanla ikinci sırada bulunan Sir Susa Vim Perugia, deplasmanda Gioella Prisma Taranto karşısında oynanan ve 3-1 (25-20, 25-20, 20-25, 25-13) biten maçtan galip ayrıldı. Ukraynalı smaçör Oleh Plotnytskyi ve Polonyalı smaçör Kamil Semeniuk’un sırasıyla 17 ve 14 sayı ürettiği maçta, Brezilyalı orta oyuncu Flavio Gualberto da 6 blokla takımına büyük destek verdi. Taranto adına en skorer isim 14 sayı ile Kübalı smaçör Jose Gutierrez oldu.

Gas Sales Bluenergy Piacenza

Gas Sales Bluenergy Piacenza, evinde Cisterna Volley’i 3-1 (25-13, 27-25, 23-25, 25-20) mağlup ederek puanını 12’ye çıkararak lig tablosunda üçüncü sıraya yükseldi. Brezilyalı smaçörler Ricardo Lucarelli ve Yoandy Leal’in 17 ve 18 sayılık performanslarıyla öne çıktığı maçta, İtalyan smaçör Fabrizio Gironi ve Kübalı orta oyuncu Robertlandy Simon da çift haneli sayılara ulaşarak galibiyete katkı sağladılar. Cisterna adına ise Fransız pasör çaprazı Theo Faure 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Cucine Lube Civitanova

Cucine Lube Civitanova ise beşinci haftanın tek üç setlik galibiyetini elde eden takım oldu. Evlerinde Farmitalia Catania’yı 3-0 (25-22, 25-19, 25-16) mağlup eden Lube, Türk çapraz oyuncu Adis Lagumdzija’nın 15 sayılık etkileyici performansıyla sahadan galip ayrıldı. Bulgar smaçör Aleksandar Nikolov’un 11 sayısı ve Fransız orta oyuncu Barthelemy Chinenyeze’nin 10 sayısı da galibiyette önemli rol oynadı. Catania adına ise Luigi Randazzo ve Avusturyalı pasör çaprazı Paul Buchegger 10’ar sayı ürettiler.

SuperLega, altıncı haftanın müsabakalarıyla bu hafta sonunda geri dönüyor. Voleybolseverler, heyecan dolu müsabakaları kaçırmamak için takipte kalsın. Maçla dolu bir hafta sonu bizi bekliyor!

YORUMLAR

YORUMLAR: 0